LOCTITE ZGODOVINA
Od prvih korakov do danes

2018

Lansiranje inovativnega lepila Loctite Super Attak Perfect Pen: končno sekundno lepilo v obliki pisala, ki omogoča čiste, natančne in enostavne popravke!

2016

Popolna prenova tekoče formule Loctite Super Attak. Sedaj odporne na temperaturo (od -50°C do +120°C), vodo in udarce!

2014

Super Glue Power Flex re-launch. The strong and flexible Super Glue comes back on the scene with an even stronger key visual: the Hanging Man now hanged upside down from a flexible trampoline!

2012

New design and brand re-launch: Loctite Super Glue Liquid range upgrades to a water and dishwasher resistant formula achieving D3 technical standard according to DIN EN 204

2010

Začetek tehnologije Power Easy, ki se dlje suši in s tem omogoča več časa za popravke in popolne spoje med razpokami.

2008

Začetek prve formule, ki omogoča fleksibilne spoje: Power Flex.

2006

Prenova in izboljšanje tekočih sekundnih lepil z formulo odporno na tresljaje in vibracije.

1997

Nemško podjetje Henkel prevzame Loctite.

 

 

1975

Loctite začne tržit sekundno lepilo kot lepilo, ki ni primerno samo za industrijo ampak je primerno tudi za vsakodnevno uporabo na domu.

 

1968

Loctite vstopi na trg avtomobilov. Zaradi vibracij motorja ga začnejo uporabljati za preprečitev izgube motornih vijakov.

1960

 Do leta 1960 se je prodaja dvignila na 1 milijon dolarjev. Loctite je razvil svojo prvo marketinško strategijo: ''Ne prodajamo samo steklenico lepila, prodajamo sistem''. S to strategijo so želeli poudariti njihovo bistveno vlogo pri vzdrževanju dolge življenjske dobe strojev v industriji.                                       

Na začetku leta 1960 je skupina znanstvenikov odkrila cianoakrilate, ki so nato bili razviti pod blagovno znamko Loctite. Ta revolucionarna akrilna osnova, danes znana kot sekundno lepilo, se takoj posuši na sobni temperaturi in zlepi večino razpok in materialov s katerimi pride v stik.

1953


V vseh vrstah strojev trenje povzroča uhajanje, obrabo in rahljanje matic, ter vijakov. To je bil nerešljiv problem dokler oče in sin, doktorja kemije, dr. Vernon Krieble in Robert Krieble, nista izumila anaerobnih lepil v laboratoriju Trinity College, Connecticut.     

To edinstveno razvito smolo so začeli uporabljati in dodajati k vijakom in maticam, saj jim je omogočala zapolnitev vrzeli in posledično večjo trdnost in zanesljivost vijaka. Ko je bila smola dovolj razvita in pripravljena za trg sta ustanovila podjetje American Sealants.